Velkommen til Hånes menighet - Den norske kirke

Krigen i Ukraina

Hentet fra Kirken.no

11.3.2022

Uansett hvilke følelser og behov du har i møte med krigen i Ukraina, er det rom for deg i kirken. Her finner du oversikt over kirkens tilbud til deg og forslag til hvordan du kan engasjere deg.I kirken er det rom for bekymring, håp, soldaritet – ja, sånn du har det. Det er rom for deg. Foto: Den norske kirke/Malin LongvaI kirken er det rom for bekymring, håp, soldaritet – ja, sånn du har det. Det er rom for deg. Foto: Den norske kirke/Malin Longva

Vi mennesker møter kriser på svært ulike måter. Noen får behov for å engasjere seg, andre blir bekymret og trenger omsorg. Begge deler er helt vanlig. Slik er det også nå når krig rammer. Uansett hvordan situasjonen i Ukraina påvirker deg, er det rom for deg i kirken.

I fellesskap kan vi vise solidaritet og omsorg for våre medmennesker – nært og fjernt.

I denne listen finner du forslag til en rekke ting du kan gjøre og tilbud du kan benytte deg av i kirken midt i krisen som pågår.

Slik kan du engasjere deg

Gi en gave

Millioner av mennesker er nå på flukt i Ukraina, og Kirkens Nødhjelp er i full gang med å gi akutt nødhjelp til dem som er berørt av krigen. Behovet for humanitær hjelp er enormt. Mange har flyktet fra alt de eier, og trenger livsviktige ting som vann, mat, husly og medisiner.

Gi din støtte til arbeidet med Vipps til 2426. Finn andre måter å gi og mer om arbeidet her.

Be en bønn

Mange ber for situasjonen. Du kan be en bønn der du er, på nett eller i et åpent kirkerom.

Motta støtte og omsorg i kirken

Benytt deg av kirkens gratis samtaletilbud

Velkommen til kirkens gratis samtaletilbud. Vi har taushetsplikt, enten du vil ringe, chatte eller ha en videosamtale. Ingenting er for lite eller for stort å snakke om, det er rom for deg, ditt liv og dine spørsmål.

Velkommen til fellesskapet i gudstjenesten

I gudstjenester over hele landet blir det bedt for situasjonen i Ukraina. Velkommen til gudstjeneste, midt i alt som skjer.

Se når kirken er åpen eller når det skjer noe i kirken der du bor på skjerikirken.no – se her.

Besøk en åpen kirke

Mange av landets kirker holder dørene åpne, også utenom arrangementer. Kom inn, be en bønn for fred, sett deg ned og finn roen i kirkerommet eller tenn et lys for det du tenker på. Her er det rom for håp og bekymring.

Finn en åpen kirke med rom for deg på vår arrangementsportal skjerikirken.no.

Les og lytt til ord til trøst

  • Vil du hvile i en ferdigskrevet bønn? Klikk her.
  • Preses Olav Fykse Tveit sier:  – No er det verkeleg tid for å be om fred, og mange kyrkjer vil vere opne for å be, ettertanke og lystenning. Les hele teksten hans her: Tid for å be om fred.
  • Du kan også se fredsgudstjenesten som gikk på NRK TV 1. mars. Det kan være godt å hvile i fellesskapet, også gjennom en sending. Se sendingen her.

Mange av landets kirkeklokker vil ringe for Ukraina søndag 13. mars klokken 13. Foto: Joakim Birkeland

Kirkeklokkene ringer for Ukraina

10.3.2022

Søndag klokken 13 ringer mange av landets kirkeklokker for menneskene som lider på grunn av krigen i Ukraina. Den norske kirke og Norges Kristne Råd står bak oppfordringen.LES MER