Velkommen til Hånes menighet - Den norske kirke

Fasteaksjonen // 2017 // BLI MED!

Bli en brønnbygger!

Landsbyen Ikonda fikk reint vann i september 2016 med penger fra TV-aksjonen 2014.
Richard Wilson ved brønnen

Årets konfirmanter går med bøsser fra HÅNES KIRKE tirsdag 4. april kl. 17.00. Vi trenger flere bøssebærere – så bli med! Her kan du lese litt om årets aksjon;

 

Ingenting er viktigere enn rent vann. For vann gir ikke bare liv – vann kan også ta liv. Å gjøre noe for andre er viktig for oss som kirke, og den 4.april skal vi bidra til at flere får rent drikkevann i Kirkens Nødhjelps fasteaksjon.

– Jeg har ofte blitt syk av det skitne vannet vi hadde her i landsbyen. Jeg måtte holde meg hjemme fra skolen fordi jeg hadde vondt i magen, og jeg har fått urinveisinfeksjon på grunn av vannet. Men nå er det mye bedre, forteller 13 år gamle Richard Wilson.

Han er en av mange innbyggere i Ikonda i Tanzania som har fått en ny brønn. Beboerne i landsbyen har jobbet frivillig for å få bygd brønnen. De har fått hjelp fra Kirkens Nødhjelps partnerorganisasjon i Tanzania og det er penger fra TV-aksjonen i 2014 som gjorde det mulig å gjennomføre prosjektet. Nå er vannet mye renere, og det gamle vannet blir bare benyttet til å lage mursteiner og vanne åkrene.

Norge og alle andre medlemsland i FN har satt seg som mål å skaffe rent og trygt drikkevann til alle innen 2030. Men det er en lang vei fram siden det fremdeles er millioner av mennesker som ikke har tilgang til rent drikkevann.

Du kan bli med på å gjøre denne veien kortere ved å bidra med penger eller som frivillig under Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon 2017, der vi samler inn penger slik at enda flere kan få rent vann, slik som Wilson. Vi i Hånes menighet er stolte av å kunne samarbeide med Kirkens Nødhjelp som arrangerer Fasteaksjonen for 50. gang i år.

I 2017 markerer vi også at det er 500 år siden reformasjonen, og Fasteaksjonen er jubileets diakonale prosjekt. Også i Tanzania markerer de jubileet ved å hjelpe andre.

– Vi tror ikke at kirken lever i et vakuum. Vi tror på å hjelpe andre mennesker. Myndighetene kan ikke hjelpe alle i Tanzania, og her kan vi bidra, sier biskop Emmanuel Makala, som er biskop i den samme regionen hvor Richard Wilson bur.

Hånes menighet lever heller ikke i noe vakuum og er glade for at vi kan støtte dette arbeidet, og vi oppfordrer alle våre støttespillere til å ta seg en ekstra gåtur denne ene dagen. For om du tar en tur en dag, så kan noen andre slippe å gå en ekstra lang tur hver eneste dag for å komme seg til nærmeste brønn.

Bli en brønnbygger du også, og støtt Kirkens Nødhjelps fasteaksjon!